Monday, 16 March 2015

Pie Daging DIY



PIE DAGING DIY

Bahan-bahan

- 1/2 kg daging kisar
- 5 biji kentang  - dipotong dadu
- 1 biji bawang kecil - dipotong dadu
- 1 cawan cheddar chesse 
- 1 tin jagung krim
-2 sudu mentega
- lada hitam - dikisar
- garam - secukup rasa

cara penyediaan

1. Rebuskan kentang sehingga lembut dan lenyekkan sehingga hancur dan campurkan sedikit lada hitam dan garam

2.  Panaskan oven (350F) 

3. gorengkkan daging hancur sehingga keperangan di dalam kuali - dan asingkan

4. masukkan daging kedalam bekas kaserol(bekas pie) dan ratakan.

5. letakkan jagung krim dan kentang dan ratakan

6. sapukan mentega dan cheese diatas

7. Bakarkan di oven lebih kurang 30 minit

8. Siap dihidangkan

selamat mencuba

No comments:

Post a Comment