bahan-bahan
§ 1 ekor ayam-sederhana
besar(dipotong mengikut citarasa anada)
§ Air asam
§ 1 cawan Madu
§ 5 sudubesar kicap manis
§ 5 sudu besar Kicap masin
§ 1 biji bawang besar-dihiris
§ 4 ulas bawang putih-dikisar
§ Garam-secukup rasa
§ Gula pasir-secukup rasa
§ cili kering kisar-mengikut
selera
cara penyediaan
1.
Lumurkan
ayam dengan air jeruk,-perapkan seketika
2.
potong
ayam mengikut citarasa anda
3.
Campur
madu, kecap manis dan bawang putih-digaul rata
4.
Letakkan
ayam dalam periuk kukus
5.
Tuang
campuran madu di atas ayam.
6.
Tambahkan
bahan yang lain.
7.
kukuskan
ayam-lebih kurang sejam
8.
Siap
untuk dihidangkan
No comments:
Post a Comment