Wednesday, 29 April 2015

Kailan ikan masin



Kailan Ikan Masin

bahan-bahan

1 ikat sayur kailan

1 keping ikan tenggiri masin/masam-dipotong kecil2…

1 sudu kecil air ikan masin itu tadi (utk perasa)

1 biji bawang besar-dihiris

1 ulas bawang putih diketuk

1 sudu besar sos tiram

1 sudu besar sos ikan-optional

sedikit perahan limau nipis

minyak

cara penyediaan

Panaskan minyak.. tumis ikan masin hingga naik bau..

Tumis bawang putih, bawang besar dan sos tiram

Masukkan batang kailan dulu

tambah air ikan masin dan sos ikan

kemudian masukkan sayur yang selebihnya

Masuk air sikit-jika ingin berkuah

Siap untuki dihidangkan

*kalau nak pedas bolehlah tambah sedikit cili
ok siap.Pastu bolehlah dimakan dengan nasi putih. ok selamat mencuba

No comments:

Post a Comment