Kailan Ikan Masin
bahan-bahan
1 ikat sayur kailan
1 keping ikan tenggiri masin/masam-dipotong kecil2…
1 sudu kecil air ikan masin itu tadi (utk perasa)
1 biji bawang besar-dihiris
1 ulas bawang putih diketuk
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos ikan-optional
sedikit perahan limau nipis
minyak
cara penyediaan
Panaskan minyak.. tumis ikan masin hingga naik bau..
Tumis bawang putih, bawang besar dan sos tiram
Masukkan batang kailan dulu
tambah air ikan masin dan sos ikan
kemudian masukkan sayur yang selebihnya
Masuk air sikit-jika ingin berkuah
Siap untuki dihidangkan
*kalau nak pedas bolehlah tambah sedikit cili
ok siap.Pastu bolehlah dimakan dengan nasi putih. ok selamat mencuba
No comments:
Post a Comment