Sunday, 12 April 2015

Kailan Ikan Masin



Kailan Ikan Masin

bahan-bahan

1 ikat sayur kailan
1 keping ikan tenggiri masin/masam-dipotong kecil2…
- 1 sudu kecil air ikan masin itu tadi (utk perasa)
-  1 biji bawang besar-dihiris
1 ulas bawang putih diketuk
-  1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos ikan-optional
-  sedikit perahan limau nipis
-  minyak

cara penyediaan

1.Panaskan minyak.. tumis ikan masin hingga naik bau..

2. Tumis bawang putih, bawang besar dan sos tiram

3. Masukkan batang kailan dulu

4. tambah air ikan masin dan sos ikan

5. kemudian masukkan sayur yang selebihnya

6. Masuk air sikit-jika ingin berkuah

7. Siap untuk dihidangkan

No comments:

Post a Comment