Agar
cendol gula Melaka
Bahan-bahan:
1
peket agar-agar
1 cawan air4 cawan cendol
1 cawan gula pasir
3/4
cawan gula merah
4
biji telur
3 cawan santan
Cara menyediakan:
1. Rebus agar-agar bersama 1 cawan air dan
gula pasir.
2. Cairkan gula merah bersama sedikit air dan dicampur ke dalam santan
3. Pukul telur dan campurkan dalam santan
4. Kacau rata dan masukkan santan ke dalam
rebusan agar-agar
5. Asingkan kepada 2 adunan, satu campur cendol, satu lagi campur gula merah
6.
Stelah lapisan pertama agak keras (cendol dan santan) masukan lapisan kedua
(sebatian gula merah dan santan)
8. sejukkan di dalam peti sejuk - sehingga beku
9. Siap untuk dihidangkan
selamat mencuba
No comments:
Post a Comment