MUFFIN
PISANG
Bahan A: (Diayak
sekali)
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
Bahan B:
1 cawan pisang yang dilecek
1 cawan gula perang
1cawan minyak masak
2 biji telur
Secubit garam
Coklat rice/ bauh-buahan campuran (pilihan)
cara penyediaan
1. Pukul telur dan gula perang hingga
kembang.
2. Masukkan minyak, pisang dan garam.
Gaul hingga sebati.
3. Masukkan bahan tepung. Gaul hingga
sebati.
4. Masukkan buah-buahan campuran. Gaul
sebati.
5. Masukkan adunan ke dalam cawan kertas
yang diletakkan di dalam acuan muffin.
6. Bakar di dalam oven pada suhu 180'C
selama 20 minit (atau hingga muffin masak).
7. Hidangkan
selamat mencuba
No comments:
Post a Comment