Tuesday, 16 December 2014

Sardin Special


SARDIN SPECIAL

bahan-bahan

- 2 tin sardin - yang kecil
- 1 biji bawang besar - dihiris
- 1 genggam cili padi - dikisar
- 2 ulas bawang putih- dikisar
- 1 biji bawang besar - dikisar
- 1 keping asam keping

cara penyediann

1.  asingkan ikan sardin dengan sosnya

2. panaskan sedikit minyak dan gorengkan ikan sardin menggunakan api yang kecil - goreng sehingga garing angkat dan ketepikan

3. tumiskan bahan yang telah dikisar - sehingga naik bau

4. masukkan sedikit air,asam keping,bawang yang dihiris dan sos sardin - gaul sehingga rata

5. masukkan ikan sardin yang telah digoreng tadi  dan perasakan dengan garm- gaulkan lagi sehingga rata

6. siap untuk dihidangkan

selamat mencuba


4 comments:

  1. huhu..segenggam cili padi..kompem bercucuran air mataku nanti.. hehehehe..

    ReplyDelete
  2. Aida x bleh la guna cili padi.
    Berkipas la anak2 dara
    Sardin feveret diorang...
    Will try :-)

    ReplyDelete
  3. YES..! bila goreng lagi sedap... hehehee... lain rase nye kan.. ni lah resepi selalu buat mase ngidam dulu..... terbaikkk...!

    ReplyDelete